Categorieën
#girlsandtech STEM

STEM-meisjes in de richting Hout

Al heel snel wisten de meisjes dat ze een richting wilden volgen waar ze iets konden “doen”. Shirley vertelt: “Eerst dacht ik eraan om de richting Metaal te volgen, maar uiteindelijk kwamen we uit bij de richting Hout. En daar ben ik heel blij om, want wat ik leer op school, kan ik ook thuis gebruiken. Zo maakte ik onlangs nog een vogelhuisje en een boekenkast samen met mijn papa.”

Nina kende de school ook al een beetje doordat haar broer er ook les volgt. Elk jaar mogen de leerlingen een eigen project kiezen om te maken. Zo zal Nina dit jaar een zelf ontworpen salontafel maken en Shirley een picknicktafel. De meisjes vinden het helemaal niet erg om tussen allemaal jongens te zitten en zien er alleen maar voordelen in. “Bij jongens krijg je wat je ziet. Het is trouwens ook heel handig, want je kan hen veel dingen vragen. En als we bijvoorbeeld iets zwaars moeten dragen of iets moeten losdraaien, dan komen de jongens graag helpen”, vertelt Nina enthousiast.

Wat ze later willen worden? Dat weten ze nog niet precies. Nina zou graag haar hobby combineren met haar beroep en eventueel houten paardenstallen maken. Shirley wil graag iets met sport doen of misschien wel ‘schrijnwerkster’ aan huis worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *