Categorieën
#girlsandtech

THHI en Melexis denken samen na over genderevenwichtige werkomgeving.

Sinds november 2018 zet het Technisch Heilig Hartinstituut in Tessenderlo sterk in op het thema meisjes en STEM met het ESF-project Girls and technology. (GiTe)

Het doel van het project is jongeren en zeker meisjes stimuleren om te kiezen voor STEM (science, technology, engineering and mathematics). Daarnaast willen ze ook bedrijven, scholen en organisaties aanmoedigen om een gendervriendelijke omgeving te creëren. Zo gaan ze samen met enkele Vlaamse partners, waaronder ook Agoria, in de toekomst een genderbewust label uitreiken aan scholen en bedrijven.

“Begin mei kregen we bezoek van onze Finse partners die een gelijkaardig project uitrollen in Finland”, vertelt Greet Doucé, leerkracht Engels die sterk betrokken is in het project. “Tijdens deze projectweek mochten we op bezoek gaan bij chipproducent Melexis in Tessenderlo. We werden ontvangen door CEO Françoise Chombar, die ook voorzitter is van het STEM-platform, een adviesraad van de Vlaamse regering. De bedoeling van dit bezoek was om ons eigen project voor te stellen, ervaringen uit te wisselen met onze Finse partners en vooral te luisteren en af te toetsen hoe ze bij Melexis werken aan een gendervriendelijke omgeving.”

In onze snel veranderende maatschappij is er een zeer hoge nood aan technisch opgeleide mensen, de school voelt de noodzaak vanuit het bedrijfsleven. Ook bij Melexis zijn ze voortdurend op zoek naar STEM-profielen. Bovendien is Melexis “a proven gender neutral company”; een werkplek waar mannen en vrouwen evenveel kansen en mogelijkheden krijgen. 

“Zo proberen ze zoveel mogelijk te werken met gemixte teams én merken ze dat dit een positief rendement oplevert.”

De projectgroep kreeg de kans om samen met mevrouw Chombar ideeën uit te wisselen en keerde bovendien terug met heel wat tips en nieuwe connecties voor het project. “We hopen om in de toekomst nog meer van deze bedrijven en scholen te ontmoeten én aan te moedigen om voor een gendervriendelijke omgeving te kiezen”, vertelt Greet enthousiast.Wie ons project verder wil volgen, kan dit doen op de website www.girlsandtech.eu of op onze Facebookpagina GiTe. (Girls and Technology)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *